Paulin Voss

Etter debuten «Dragonflies & Hummingbirds» (2008) har Paulin satset for fullt på solo karrieren, men hun er fortsatt en meget attraktiv studio- og livemusiker. Paulins oppfølger «Soundwave» ble sluppet 9. mars.

Soundwave er Paulins andre solo album og er produsert av Jørn Christensen og Paulin. Albumet består av 11 låter hvorav 10 er komponert av Paulin, samt en nedstrippet cover av låten Samson, skrevet av Regina Spector. Noen av tekstene er veldig personlige, som for eksempel «Freelance», som handler om identitet, drømmer og om å finne sin egen drivkraft i det man gjør. Andre tekster er mer fortellende og gir lytterne en historie, som i «Little Mouse», der man blir servert et helt livsløp på 3 minutter.

Paulin Voss kommer fra en familie der begge foreldre er klassiske fiolinister, hun er halvt svensk og halvt tysk, og flyttet til Norge som 7 åring da hennes far ble konsertmester i Kristiansand Symfoniorkester. Hun begynte å spille cello som 8 åring, og ble elev ved Norges Musikkhøyskole da hun var 17 år. Hun fant seg imidlertid ikke helt til rette i dette miljøet, og følte at hun gjorde opprør mot forventninger og press hjemmefra da hun etter noen år droppet ut fra studiene ved NMH for å være politisk aktiv og spille i rockeband på Blitz.

Etter noen utagerende år i Oslo fant hun ut at det allikevel var musikk hun ville satse på og gjenopptok studiene. Da hun var 21 år fikk hun ansettelse i Kristiansand Symfoniorkester og senere Trondheim Symfoniorkester. Etter 5 år som orkestermusiker bestemte hun seg for å prøve lykken som freelance musiker i Oslo, og har siden 1996 ikke hatt en kjedelig dag på jobben.

På Soundwave er tre av låtene skrevet på Paulin’s morsmål svensk, og resten er på engelsk. Begge språk er naturlige å bruke for Paulin, som bodde i California som 12/13- åring og snakker svensk til daglig med familien.

Foruten Paulin selv på cello og vokal har hun med seg følgende musikere; Jørn Christensen (gitar, el.bass), Helge Nysted (piano, rhodes), Torstein Kinn (kontrabass), Joakim Nordin (trommer, perc, vibrafon og xylofon). I tillegg har hun med gjestemusikere som; Gun Skoglund Voss, Günter Voss, Alyson Reed, Lise Voldsdal (fiolin), Hilde Gunn Aasen (bratsj), Bård Bosrup (cello) og Jørun Bøgeberg (bass).

Ingen oppdrag er for små, og ingen oppdrag er for store! Musikk og underholdning gjennom 30 år.