Harpist Sidsel

Helt fra de første harpeforsøkene som 10 år gammel Trondheims-jente hadde Sidsel målet klart: Hun skulle bli harpist! Og slik ble det. Etter studier i Oslo, Indiana og København, har hun levd ut drømmen sin som en ettertraktet musiker, både som solist med egne prosjekter og som kammermusiker. Hun er også soloharpist i Kringkastingsorkestret, noe hun tidligere har vært i Den norske operas orkester.

Noe av det mest spennende med Sidsel er likevel hennes evne til å krysse genre-grenser og sprenge rammene for hva harpemusikk kan være. Ikke minst i bruken av elektrisk harper har hun vært en pionér i å utforske nye musikalske landskaper, hvor fuzz og funky rytmer er musikalske elementer på linje med den mer tradisjonelle harpeklangen. Denne musikalske allsidigheten har ført til samarbeid med musikere og artister fra de beste musikalske leire: Åge Aleksandersen, Sissel Kyrkjebø, Silje Nergaard, Magnet, Bjørn Eidsvåg, Solveig Kringlebotn, Secret Garden, Helene Bøksle og mange fere. Det har også ført henne ut på turnéer i inn- og utland og til en mengde festivaler.
Et av de spenstigste prosjektene Sidsel har holdt på med, er samarbeidet med «is-musikeren» Terje Isungset. På hans initiativ var Sidsel med på utviklingen av den til nå største isharpen i verden. Sidsel åpnet Ice Music Festival på Geilo i januar 2010 med isharpekonsert. Prosjektet ble videreført samme år i Alpene i 3000 meters høyde.

Sidsel er rett og slett en harpist helt utenom det vanlige.
En artist som overrasker og trollbinder sitt publikum

Ingen oppdrag er for små, og ingen oppdrag er for store! Musikk og underholdning gjennom 30 år.